Jaro začalo úspěšně

14.04.2013 18:58

Po zimní přestávce a přípravě, kterou jsme měli kvalitní, jsme se dnes tj. 14.4.13 sešli k prvnímu jarnímu kolu. Nutno podotknout, že pro nás po nepovedeném podzimu dost možná záchranářskému jaru.

Hodinu po poledni v krásném slunném počasí jsme začali proti týmu Besídka. Škoda pro soupeře, že oslabená Besídka. Výhoda pro nás, že neměli žádného hráče na střídání, což se postupem času ukázalo jako rozdílové.

Do utkání jsme vstoupili aktivně ovšem bez gólového vyjádření. Besídka, která hrála ve čtyřech bez střídání čekala na naše chyby, které ze začátku nepřicházeli. Asi v půlce poločasu jsme dali prostor na první střídání v zápase našemu devátému hráči do pole Michalu Havlíkovi, který se nám odvděčil gólovou přihrávkou. Filip si narazil a Michal mu poslal krásný balon za obránce, který Filip s přehledem doběhl. První střelu ještě bránkář zneškodnil ovšem Filip se dostal k dorážce a po skrumáži prostřelil obranu i brankáře. 1:0.
Poté byl na tahu soupeř. A tah se mu vydařil. Kombinací nás sevřeli na naší polovině a čtverka co byla v tu dobu na hřišti polevila v koncentraci a nejlepší hráč soupeře prostřelil Romana v bráně 1:1. A po chvíli pro nás mohlo být ještě hůře. Dalekonosnou střelou, kterou Roman přes klubko hráčů před ním nemohl vidět trefila vnitřní tyč. Kousek před brankovou čárou se míč kutálel za Romanem před druhou tyč, kde ho odkopl do bezpečí jeden s  našich obránců. 
Za zmínku stojí ještě krásná schovaná střela Ondry, který rychlou střelou po rozehrání outu nadělal brankáři pořádné starosti. K dorážce se nikdo s našich nedostal.
Poločas skončil tedy 1:1 což pro nás bylo málo, protože body potřebujeme jako sůl. O poločase jsme si řekli, že to chce hlavně klid a hrát s balonem tak, aby soupeř musel běhat bez balónu.

Po přestávce jsme se snažili dodržovat co jsme si řekli a za chvíli to začalo nést ovoce. Soupeři ubívaly síly a branky jsme začali střílet my. Klid na kopačky nám nádhernou akcí přinesl Patrik, který dostal nádhernou přihrávku za rozhozenou obranu Besídky. Zpracoval a přes brankáře, který už mu lehal pod nohy dloubl míč a ten krásně zapadl k vzdálenější tyčce. 2:1
Na 3:1 se prosadil zkušeně náš nejlepší střelec Aleš, když ho opět pěknou dlouhou přihrávkou našel Ondra a Aleš už se v těchto situacích mockrát nemílí. Střelou bezpečně prostřelil brankáře.
Další gól dala naše zimní posila Pavel. Který po krásné akci měl práci tuze jednoduchou, ale že i takové šance se dá zahodit jsme se přesvědčili v podání Pepi, který dvakrát za zápas neskóroval do prázdné. To ovšem u Pavla nehrozilo! Na začátku akce stál sám střelec, když si do strany narazil s Paťem a akci poté dokončil sám na zadní tyčce.
Poté se ke slovu dostal soupeř. Ondra zahrál tvrději ve vápně a rozhodčí soupeři darovali penaltu a na 4:2 snižoval opět jejich muž zápasu a jediný střelec, který se trefil již po druhé. Romana poslal na druhou stranu a levý dolní roh trefil dokonale.
Pak při jednom outu u brány soupeře vzal Pepa rychle balón a rychlou rozehrávkou našel v uličce na vápně dnešního střelce Pavla, který si dnes věděl rady. Trefil přesně k tyčce vedle nohou zkoprnělého brankáře. 5:2
Poté krásnou kličkovanou na pravém rohu předvedl Aleš, který na sebe navázal dva hráče mezi nimi prohodil balon na Michala a ten pod lehajícím brankářem zvyšoval již na 6:2
Poté Pavel odmítl hattrick po ose tří "P" Paťa Pepa Pavel dostal míč na roh vápna před brázdnou bránu, ovšem bránkář se stihl přesunout včas. Pavla to mrzet nemuselo. Hattrick se dostavil vzápětí ke konci zápasu, když dostal nahrávku za obranu od některého s obránců a mezi nohama brankáře pečetil naši výhru 7:2

Hvězda zápasu Pavel
Smolař zápasu Pepa